Corona Maatregelen

Extra uitgave: Gezondheidsverklaring/PCR-test aankomst AMS, Nederland

Vanwege het grillige verloop van de COVID-19 pandemie zijn autoriteiten genoodzaakt om doorlopend hun regelgeving aan te passen. Dit geldt ook voor de Nederlandse autoriteiten. Om u te ondersteunen in uw adviezen richting uw klant, wijden wij hierbij een speciale editie van de Agent Connect Nieuws aan dit onderwerp. Omdat de regelgeving na ontvangst van deze ACN weer kan veranderen, adviseren wij u regelmatig de vermelde links naar de Nederlandse overheid te raadplegen, om op de hoogte te blijven van actuele regelgeving omtrent inreisrestricties. Aan onderstaande informatie kunt u geen rechten ontlenen.

Zoals u weet vereist de Nederlandse overheid sinds 29 december 00.01 uur CET, dat alle reizigers (inclusief Nederlandse en EU-inwoners) een negatieve COVID-19-testuitslag en een door de reiziger ondertekende verklaring kunnen tonen die per vliegtuig naar of via Nederland reizen. Bij aankomst in Nederland geldt nog steeds de quarantaine van tien dagen.

 

Afhankelijk van het land van oorsprong van de reis gelden verschillende inreisrestricties voor Nederland. Hierbij wordt het volgende onderscheid gemaakt:

In beide gevallen moet uw klant een (digitale) negatieve COVID-19 testuitslag kunnen overleggen. Wanneer een passagier de reis heeft aangevangen buiten de EU- of Schengenlanden, dan dient hij of zij ook een geprinte ondertekende Negative Test Declaration te kunnen overleggen. Klikt u op bovenstaande links voor meer informatie over het betreffende onderwerp, verstrekt door Rijksoverheid.nl.

 

Verplichte gegevens op testuitslag corona

De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands zijn. Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  • Type test: dit moet een moleculaire PCR-test zijn en een test op Sars-Cov-2/COVID-19. Een ander type test, inclusief een sneltest, is niet geldig.
  • Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn.
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort.
  • Datum en tijd van afname van de test: De test is maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
  • Gegevens instituut of laboratorium dat de test afnam.

Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen.

 

Bepaalde groepen passagiers hebben geen negatieve testuitslag nodig. Of uw klant uitzondering wordt verleend op de verplichting een negatieve testuitslag te vertonen, kunt u nalezen bij het onderwerp Uitzonderingen verplichting negatieve testuitslag op deze webpagina van Rijksoverheid.nl.

 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bijna alle landen in de wereld aangemerkt als een risicogebied. Daarom moeten de meeste passagiers die naar of via Nederland vliegen zowel de negatieve testuitslag als de negatieve testverklaring tonen voordat ze aan boord gaan. U kunt ook gevraagd worden de documenten te tonen aan het luchthavenpersoneel of de aangewezen (medische) autoriteit, zoals de Koninklijke Marechaussee. Als u ze niet kunt tonen, wordt u mogelijk de toegang tot Nederland geweigerd.

 

Houd er rekening mee dat de test uiterlijk 72 uur voor aankomst mag zijn afgenomen. Bij aankomst in Nederland wordt u daarnaast sterk aangeraden om gedurende 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

 

De hierboven vermelde bepalingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wij adviseren u de actualiteiten op het gebied van de testuitslag, de uitzonderingen en de link naar de lijst van landen die voor de EU ‘veilig’ zijn, te volgen via Rijksoverheid.nl.

 

Extra verplichte sneltest voor reizigers uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika

Tijdens de persconferentie van vandaag, 20 januari 2021 om 14.00, uur heeft het kabinet extra reisbeperkingen afgekondigd met ingang van zaterdag 23 januari 2021 om 00:01 uur. Er volgt een vliegverbod voor passagiersvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerikaanse landen. Dit vliegverbod geldt vooralsnog maximaal een maand, of tot de voorgenomen verplichte quarantaine voor reizigers wettelijk is geregeld. Daarnaast moeten alle reizigers uit hoogrisicogebieden die per vliegtuig naar Nederland komen maximaal 4 uur voor vertrek een sneltest ondergaan en het negatieve resultaat voor het aan boord gaan van de vlucht kunnen tonen. Deze test komt bovenop de al verplichte negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor aankomst moet zijn afgenomen. Deze maatregelen gelden ook voor reizigers naar Caribisch Nederland. Bovendien moeten zij 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Nederland. Na 5 dagen kan iemand zich laten testen. Als de uitkomst van deze PCR-test negatief is, dan eindigt de quarantaine. Voor meer informatie over dit nieuwsbericht verwijzen wij u naar de actualiteitenpagina op Rijksoverheid.nl.

 

Tot de ingang van bovenvermelde maatregelen op zaterdag 23 januari aanstaande is de regel van kracht dat reizigers die vanuit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika naar Nederland komen, ook in het bezit moeten zijn van een negatieve sneltest. De test moet direct voor vertrek zijn afgenomen. U kunt de test doen op de luchthaven. Houd rekening met minimaal een extra uur om de test te doen.

Reizigers uit bovenstaande landen moeten in het bezit zijn van:

  • Een verplichte negatieve testuitslag (PCR-test die binnen 72 uur voor aankomst in Nederland is afgenomen).
  • Een ondertekende en geprinte testverklaring (VK en Zuid-Afrika).
  • Een negatieve sneltest (antiallergeen).

Ook wordt u dringend aangeraden om 10 dagen in quarantaine te gaan. Voor passagiers vanuit Engeland geldt dat een NHS-test niet is toegestaan als geldige COVID-19 test.

 

Kijk voor meer informatie over de verplichte sneltest Ierland, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika op deze pagina van de Rijksoverheid.

 

Bron: KLM

Deel dit bericht met anderen via....
Chat openen
Stel uw vraag direct via de Whatsapp.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?