Rechten van vliegtuigpassagiers

Welke rechten heeft een vliegtuigpassagier?
Sinds februari 2004 bestaat er binnen de Europese Unie een wet die uw rechten als vliegtuigpassagier regelt: EC Verordening 261/2004.

Deze verordening beschermt de passagier in het geval van een vertraagde vluchtomgeboekte vlucht, geannuleerde vlucht of overboekte vlucht en bepaalt welke schadevergoeding gegeven moet worden.

EU Verordening 261/2004 is van toepassing op alle vluchten die een vlucht uitvoeren binnen de Europese Unie, alle vluchten die vertrekken vanuit de Europese Unie naar een land buiten de Unie ongeacht het land van registratie van de vliegtuigmaatschappij en alle vluchten die aankomen in een EU land en die uitgevoerd worden door een Europese luchtvaartmaatschappij.

EU Klachtenformulier
Heeft u te maken gehad met een omboeking, annulering, vertraging of instapweigering? Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding die kan oplopen tot € 600,- per persoon. U moet hiervoor het EU Klachtenformulier invullen en opsturen naar de luchtvaartmaatschappij.

Houd uw ticket en/of reserveringsnummer van uw vertraagde vlucht bij de hand.

Pas op met het accepteren van VOUCHERS
Veel luchtvaartmaatschappijen bieden vouchers aan in plaats van een financiële vergoeding. Vaak hebben deze vouchers een beperkte geldigheid en zijn deze moeilijk in te wisselen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk deze te gebruiken voor een boeking via internet. De beste voucher is contant geld, want contact geld is altijd geldig. Vraag dus altijd om een vergoeding in contanten.

 

Bron: http://www.rechtenvanvliegtuigpassagiers.nl/

Chat openen
Stel uw vraag direct via de Whatsapp.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?